Înscriere, training, alocări și ridicarea acreditării

Cum mă înscriu?

Pentru a deveni observator trebuie să te înscrii pe www.fiecarevot.ro. Aceasta este singura modalitate de înscriere acceptată. Va trebui să completezi date personale necesare pentru acreditare și să încarci o fotografie / scan după documentul de identitate. Poți consulta politica noastră de protecția a datelor cu caracter personal aici.

Contul va fi disponibil pe tot parcursul procesului și vom încărca acolo toate informațiile necesare pentru activitatea ta de observator.

Până când mă pot înscrie ca observator?


Doritorii se pot înscrie pe pagina fiecarevot.ro până pe 24 septembrie, ora 23:59.

Termenele sunt limitate pentru a ne permite să trimitem acreditările prin poștă. De alfel, vă rugăm să nu lăsați înscrierile pe ultima zi, întrucât este posibil ca acreditarea (care este un ecuson în format fizic) să nu ajungă în timp util.
Cei care nu pot să participe direct, ca observatori, pot să susţină activitatea voluntarilor printr-o donaţie.

Unde și când pot observa?

Vom acredita observatori în toate județele.

Când voi afla dacă am fost validat/ă ca observator?

Procedura de filtrare și validare a observatorilor se va face constant. După ce te înscrii complet, noi îți vom verifica profilul și vei primi un e-mail de la noi în care te înștiințăm că ai fost validat/ă.

Cum intru în posesia acreditării?

Îţi vom trimite acreditarea prin poștă (fără recomandare de primire), la adresa de corespondență pe care ne-ai lăsat-o în formular. Vom aplica aceeași regulă și pentru București. Pentru a evita contactul direct, prin excepție, acreditarea se va putea ridica și de la sediile organizațiilor, în situația în care veți ridica și un pachet de protecție sanitară.

Ce urmează după validare?

Vei intra în posesia acreditării.

Cât de curând după validare vom trimite acreditarea prin poștă. Cu cât te înscrii mai repede, cu atât vei primi acreditarea mai repede. 

Te pregătești pentru ziua alegerilor.

În fiecare zi de marţi, până la alegeri, vei primi pe email un brief cu informaţii utile. Te rugăm să citeşti cu atenţie aceste documente pentru a fi cât mai bine pregătit şi să ne trimiţi eventualele întrebări; astfel vom reduce din durata sesiunii de training şi vom asigura un instructaj mai eficient. Tot pe mail vei primi şi alte documente necesare pentru observare, adică:

  • Manualul Observatorului
  • Fișele de observare
  • Instrucțiunile pentru folosirea aplicației Monitorizare Vot (dezvoltată de Code 4 Romania, o poți descărca de pe App Store / Play Store, dar până în ziua votului nu te vei putea loga)

Poți citi informații despre procedurile electorale până atunci și pe www.votcorect.ro

Poți ridica un pachet de materiale de protecție sanitară 

Pentru alegătorii care au nevoie, partenerii pot pune la dispoziție pachete formate din mănuși, măști, dezinfectant și viziere. Acestea se vor ridica de la sediile organizațiilor, în urma confirmării în formularul de acreditare și a indicațiilor primite din partea acestora.

Afli unde vei observa.

Tot prin email și prin intermediul interfeței www.fiecarevot.ro te vom informa şi despre secția / secțiile în care ai fost alocat. Vom ține, pe cât posibil, cont de preferințele pe care ni le-ai comunicat în formularul de înscriere.

Participi la sesiunea de training. 

Trainingul va fi organizat online, pe data de 23 septembrie, ora 18 și va fi disponibil și pe platforma FiecareVot, în contul de utilizator. Din motive care țin de situația epidemiologică, vom evita să organizăm traininguri offline. Dacă este nevoie, vom organiza sesiuni și la nivel local, în localitățile unde avem parteneri. 

Care sunt organizațiile care vor acredita observatorii înscriși prin fiecarevot.ro?

Organizațiile care se vor ocupa de validarea înscrierilor, de acreditare, de training, de alocarea secțiilor și de suportul în ziua votului vor prelua observatorii în funcție de județul/județele selectate în formularele de înscriere:

ONG, Adresă Județe
Centrul pentru Resurse Civice  Strada George Enescu 18​​, Constanța​ Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea
Expert Forum Semilunei 7, apt 1, Sector 2, București Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Bucuresti S1,  Bucuresti S2, Bucuresti S3.
Centrul pentru Studiul Democrației Strada Minerilor, nr. 85, sala 302 Cluj Napoca Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj.
CIVICA Str. Splai Bahlui Mal Stâng 1, Etaj 4, Iași 700029 Botoșani Iași Neamț Suceava Vaslui Vrancea.
Geeks for Democracy Str. Gheorghe Rovența nr 3, Sector 2, București Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Bucuresti S4, Bucuresti S5, Bucuresti S6.

Pentru orice alte informații, ne poți scrie pe observatori@fiecarevot.ro sau pe Facebook.