Înscriere, training, alocări și ridicarea acreditării

Cum mă înscriu?

Pentru a deveni observator trebuie să te înscrii pe www.fiecarevot.ro. Aceasta este singura modalitate de înscriere acceptată. Va trebui să completezi date personale necesare pentru acreditare și să încarci o fotografie / scan după documentul de identitate. Poți consulta politica noastră de protecția a datelor cu caracter personal aici.

Contul va fi disponibil pe tot parcursul procesului și vom încărca acolo toate informațiile necesare pentru activitatea ta de observator.

Până când mă pot înscrie ca observator?


Doritorii se pot înscrie pe pagina fiecarevot.ro până pe 1 decembrie 2020, ora 23:59.

Termenele sunt limitate pentru a ne permite să trimitem acreditările prin poștă. De altfel, vă rugăm să nu lăsați înscrierile pe ultima zi, întrucât este posibil ca acreditarea (care este un ecuson în format fizic) să nu ajungă în timp util.
Cei care nu pot să participe direct, ca observatori, pot să susţină activitatea voluntarilor printr-o donaţie.

Unde și când pot observa?

Vom acredita observatori în toate județele, precum și pentru secțiile de votare din străinătate. În străinătate, observatorii pot monitoriza una sau ambele zile – 5 și 6 decembrie.

Când voi afla dacă am fost validat/ă ca observator?

Procedura de filtrare și validare a observatorilor se va face constant. După ce te înscrii complet, noi îți vom verifica profilul și vei primi un e-mail de la noi în care te înștiințăm că ai fost validat/ă. De regulă, durează câteva zile până vei primi un răspuns.

Cum intru în posesia acreditării?

Îţi vom trimite acreditarea prin poștă (fără recomandare de primire), la adresa de corespondență pe care ne-ai lăsat-o în formular. Vom aplica aceeași regulă și pentru București. 

Ce urmează după validare?

Vei intra în posesia acreditării.

Cât de curând după validare vom trimite acreditarea prin poștă. Cu cât te înscrii mai repede, cu atât vei primi acreditarea mai repede. 

Te pregătești pentru ziua alegerilor.

Vei primi pe email mai multe briefuri cu informaţii utile. Te rugăm să citeşti cu atenţie aceste documente pentru a fi cât mai bine pregătit şi să ne trimiţi eventualele întrebări; astfel vom reduce din durata sesiunii de training şi vom asigura un instructaj mai eficient. Tot pe mail vei primi şi alte documente necesare pentru observare, adică:

  • Manualul Observatorului
  • Fișele de observare
  • Instrucțiunile pentru folosirea aplicației Monitorizare Vot (dezvoltată de Code 4 Romania, o poți descărca de pe App Store / Play Store, dar până în ziua votului nu te vei putea loga)

Poți citi informații despre procedurile electorale până atunci și pe www.votcorect.ro

La alegerile parlamentare, din motive care țin de logistică și timpul scurt, organizațiile partenere nu vor putea asigura materiale de protecție sanitară.

Afli unde vei observa.

Tot prin email și prin intermediul interfeței www.fiecarevot.ro te vom informa şi despre secția / secțiile în care ai fost alocat. Vom ține, pe cât posibil, cont de preferințele pe care ni le-ai comunicat în formularul de înscriere.

Participi la sesiunea de training. 

Trainingul va fi organizat online, pe data de 3 decembrie, ora 18 (va dura aproximativ 3 ore) și va fi disponibil și pe platforma FiecareVot, în contul de utilizator. Din motive care țin de situația epidemiologică, vom evita să organizăm traininguri offline. 

Care sunt organizațiile care vor acredita observatorii înscriși prin fiecarevot.ro?

Organizațiile care se vor ocupa de validarea înscrierilor, de acreditare, de training, de alocarea secțiilor și de suportul în ziua votului vor prelua observatorii în funcție de județul/județele selectate în formularele de înscriere:

ONG, Adresă Județe
Centrul pentru Resurse Civice  Strada George Enescu 18​​, Constanța​ Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea
Expert Forum Semilunei 7, apt 1, Sector 2, București Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Prahova,  Sibiu, Teleorman, Bucuresti S1,  Bucuresti S2, Bucuresti S3, secțiile de votare din străinătate
Centrul pentru Studiul Democrației Strada Minerilor, nr. 85, sala 302 Cluj Napoca Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Timiș
CIVICA Str. Splai Bahlui Mal Stâng 1, Etaj 4, Iași 700029 Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea.
Geeks for Democracy Str. Gheorghe Rovența nr 3, Sector 2, București Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Bucuresti S4, Bucuresti S5, Bucuresti S6.

Pentru orice alte informații, ne poți scrie pe observatori@fiecarevot.ro sau pe Facebook.